Mustsűrítés

Mustsűrítő berendezésMEMBRANE Kft. mustsűrítő berendezésével kíméletesen lehet a mustot sűríteni. A fordított ozmózis elvén működő gép membránján a víz áthatol, de a cukrokat és más értékes összetevőket visszatartja. Az így kapott koncentrátumot recirkuláltatva a kívánt musfokig lehet besűríteni a mustot. Az elérhető mustfok (kb. 30 magyar mustfok) függ a must hőmérsékletétől és száraz-anyagtartalmától. Minél nagyobb a szárazanyagtartalom és minél kisebb a must hőmérséklete, annál nagyobb nyomás kell a szeparációhoz. Ha a nyomás eléri a maximális üzemi nyomást az eltávolított víz mennyisége kezd csökkenni. Feladás előtt előkezelés, azaz nyákolás és tükrösítés (NTU=1,0) szükséges. A tisztításokhoz a berendezést az ivóvízhálózatra kell csatlakoztatni.
A váz és a csővezetékek anyaga ausztenites acél. A készüléken lévő monokróm érintőképernyős PLC vezérlőn lehet a mosás és automata szűrés üzemmódokat kiválasztani, a szelepeket kézzel kell beállítani.

A membrános sűrítés előnyei:

  • kíméletes a musttal (nincs hőközlés)
  • aromaveszteség szinte zérus
  • a bepárlásnál kevésbé energiaigényes

Illótlanítás

Illótlanító berendezés Szakembereink által kifejlesztett technológiával a bor illótartalmát a kívánt értékre lehet csökkenteni. A mustsűrítő berendezés alkalmassá tehető az illótlanításra is.
Bővebb információért keressen minket.