Szerviz, karbantartás

RO membrán csereVállalkozunk meglévő berendezések szervizére, karbantartására. A szerviz lehet időszakos vagy eseti, illetve távfelügyelettel egybekötött. Az együttműködés kezdetén felmérjük a berendezés állapotát. Elvégezzük a RO berendezések membrántechnológiai számításait, értékeljük a berendezés hidraulikai számításait. Ennek eredményeként elkészítünk egy listát az általunk javasolt feladatokról, módosításokról. A rendelkezésünkre bocsátott vízanalízis alapján ellenőrizzük a technológiai vegyszerek adagolását. Szükség esetén helyszíni jelenléttel segítjük az üzemeltetési, üzemzavarból adódó problémák megoldását. Elvégezzük a membránok tisztítását, vagy részt veszünk a tisztítás irányításában. Igény esetén elvégezzük a membráncserét.

Távfelügyelet

RO berendezés távfelügyeleteA membrántisztítás ciklusai különböző, időben változó paraméterektől függnek, ezért az időszakos karbantartások helyett célszerű a membránok állapotának vizsgálata alapján elvégezni azokat. A kéthetente rendelkezésünkre bocsátott üzemi adatokból elvégezzük a RO berendezések normalizációs számításait. Havonta grafikus formában megküldjük számításaink eredményét és írásban is tájékoztatjuk partnereinket az üzemeltetéssel kapcsolatos észrevételeinkről, a szükséges teendőkről. Meghatározzuk a tisztítási ciklusok idejét, a tisztítások fajtáját. Amennyiben szükséges, azonnali telefonos konzultáció során folyamatos segítséget nyújtunk a felmerült problémák megoldására. A folyamatos kapcsolattartás eredményeként jelentősen növekszik partnereink berendezéseinek üzembiztonsága, és ez által csökkennek üzemeltetési költségeik. Távadós műszerekkel ellátott berendezésnél az interneten keresztül, on-line távfelügyelet is megvalósítható.

Szaktanácsadás

RO membránokMérnöki tanácsadó tevékenységünk a membrántechnológia területére terjed ki. Vállaljuk tanulmánytervek elkészítését, szakértői munkák elvégzését. A beruházásokhoz kapcsolódó konzultánsi munka keretében segítünk kiválasztani partnerünk számára az igényeinek, és a megvalósuló technológia céljainak legalkalmasabb, leggazdaságosabb műszaki megoldást, mely környezetvédelmi szempontból is a legmegfelelőbb. Partnereink igényeit figyelembe véve elkészítjük a tenderkiírás műszaki részét. Összehasonlító értékelést készítünk a beérkező ajánlatok műszaki tartalmáról, javaslatot teszünk az általunk legalkalmasabbnak vélt Beszállítóra. A megvalósítás során ellenőrizzük az elkészült, a Beszállító által benyújtott terveket és javaslatot teszünk a szükséges módosításokra. A szállítandó vízkezelő berendezések gyártásközi ellenőrzése során a Beszállító gyártóbázisán gyártásközi ellenőrzéseket végzünk. A vízkezelő berendezés telepítése során, a megvalósulás helyszínén ellenőrizzük a kivitelezés tervszerinti elkészítését. Felügyeljük a beüzemelést és a próbaüzemet. Elkészítjük a gyártásközi, helyszíni szerelési munkák, a beüzemelés és a próbaüzem ellenőrzési jegyzőkönyveit.
Ez a konzultánsi munka biztosítja, hogy partnerünk, aki nem rendelkezik a vízkezelés területén jártas szakemberekkel, egy megbízható, hosszú távon biztonságos, gazdaságos és környezetvédelmi szempontból megfelelő vízkezelő technológiát valósítson meg.

Javaslatot teszünk a vízkezeléshez szorosan hozzátartozó, kazánvíz és hűtővíz kezelésére, segítünk a legalkalmasabb és leggazdaságosabb vegyszerek, technológiák kiválasztásában.

Oktatás

Oktatás diaElőadás keretén belül ismertetjük a membrántechnológiával, vízkezeléssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, melyek birtokában növelhetik berendezéseik üzembiztonságát, csökkenthetik üzemeltetési költségeiket. A problémamentes üzemeltetéshez fontos a berendezések szakszerű kezelése, ezért a kezelők számára oktatást biztosítunk.

vissza az oldal tetejére